Coach Svein Åke Ek har sendt oss et reisebrev i de sene nattetimene i Shanghai.
«Først og fremst så gikk reisen veldig greit. Vi hadde kun 2 flights fra Oslo og hit. Begge i rute og all baggasje kom frem. På flyplassen ble vi hentet av arrangør, noe som gikk relativt smertefritt men med en del venting. Noe man tydeligvis må belage seg på i en metropol som Shanghai.
Det var jo litt spenning rundt det å komme frem til en så annerledes kultur. Vi hadde våre forventninger om hvordan klimaet, folkene, kulturen og ikke minst maten skulle være, noe som har innfridd. Vi liker å tro at folket her er utrolig vennlige, dog er det veldig få som prater engelsk.
Arrangøren får hjelp av en del ungdommer som prater engelsk, og det er tolker over alt der vi trenger de. Alle smiler å bukker å neier. Klimaet er litt spesielt, da det er 20-25 grader ute, men man svetter ikke sånn som i Norge eller i «Syden» når det er sånne temperaturer.
Maten er et kapittel for seg selv. En utfordring hvis man vil slippe å spise på samme sted hver dag. Det er utrolig populært med disse «gatekjøkkene» hvor man ikke vet hva man bestiller selv om det er bilder av maten. Enn så lenge så «kjører vi safe».
De 2 dagene vi har vært her, så har vi tilbringt en del tid for å bli kjent med underlag, ansatser, olje osv. Det ryktes at de har lagt en profil som skal ligne veldig mye på den som faktisk blir tatt i bruk under World Cup. Utøverne ser ut til å ha med seg en del utstyr som passer eller kan tilpasses til underlaget og oljemengde, hvis vi skal spille på noe som ligner. Dette får vi gode svar på i morgen når vi har offisiell trening kl 11.00 (Øyvin) og kl 17.00 (Heidi), lokal tid. Vi ligger 6 timer foran Norge.
Profilen og banene virker ikke spesielt enkelt foreløpig (dog spillbart for utøvere av landslags-kaliber), men igjen er dette noe vi vil få svar på under morgendagens trening.
I kveld var det åpningsseremoni, og velkomstseremoni. Dette gjorde kineserne stas på med taler og stående buffet sammen med et «show» som ble preget av nasjonal kultur.
Det er god stemning i gruppa og alle bidrar for at dette skal bli et så godt mesterskap som mulig!»