Celine Larsen, Brian Kjær, Andrea Hansen og Øyvin Kulseng er årets norgesmestere i juniorklassen.

27. jan. 2013, 23:30 av Erik Garder

Både Celine, Andrea og Øyvin forsvarte sine titler fra ifjor.

Norgesmestere i eldre junior, Andrea og Øyvin.

Celine Larsen, Askøy BK vant gullmedaljen i klassen for yngre jenter også i år. Hun ledet klart foran PP finalen og kontrollerte sitt spill i finalen. Emilie Mathisen, Gokstad BK ble nummer 2 etter å ha spilt best av de yngste jentene i finalen. Hun spilte 866 på sine 5 serier. Merethe Olsen Gulløy, Molde BK spilte seg til bronsemedaljen.

I klassen yngre gutter var det Brian Kjær, Nygård BK som vant gullet etter at han klarte å holde unna for Jens Mathiesen, Solør BK. Jens var bare 24 poeng bak Brian når finalespillet var ferdig. Det var også disse 2 som spilte best. Jens spilte 1005, mens Brian som startet med gode 257 spilte 992. Marcus Soddano Jorde, Fyllingen BK ble nummer 3 etter å ha spilt 906.

Andrea Hansen, Vågan BK ledet før PP finalen, og da hun i tillegg startet med 227 og 230 var det aldri tvil hvem som ville vinne. Hun spilte 987 på sine 5 serier og vant med 231 poeng. Sandra Bakken, Frogner BK ble nummer 2 noe hun også ble i ifjor. Hun spilte 931 på sine finaleserier. Line Sand, Ryfylke BK vant bronsemedaljen etter å ha spilt 882.

Øyvin Kulseng, Larvik BK forvarte også sin gullmedalje fra ifjor, men det var spennende helt inn i sisteserien hvem som ville vinne her. Øyvin var nummer 3 etter gårdsdagens mellomspill, og var drøye 120 poeng etter Arvid Espen, Orkla BK som ledet. Øyvin spilte best med 1101 på sitt finalespill, og beviste igjen at han var en verdig mester. Arvid Espen som var det store hjemmehåpet fikk ikke flyt i spillet og spilte 929. Martin Moen Stikbakke, Ringerike BK vant bronsemedaljen kun 12 poeng bak Arvid etter å ha spilt 1014. Her var også Vegard Robstad, Vennesla BK nære en bronsemedalje da han var kun 20 poeng bak Martin. Vegard var nest best i finalespillet med sine 1053.

Norges Bowlingforbund gratulerer alle norgesmesterne og ønsker lykke til videre i sesongen.

Alle norgesmesterne i single vant en Brunswick kule, samt at det også ble trukket ut en jente og gutt blant deltagerne som også vant en Brunswick kule. Her var det Hanne Hoff, Orkla BK og Jens Mathiesen, Solør BK som var de heldige.

Mye bra spill under 1. dag av NM for juniorer i Trondheim.

27. jan. 2013, 00:23 av Erik Garder

Arvid Espen, Orkla BK og Martin Moen Stikbakke, Ringerike BK spilte 1423 og 1422 på sine 6 serier i kvalifiseringen.

1. dag av NM er ferdigspilt og da også double spillet. I klassen eldre juniorer var det Arvid Espen og Hanne Hoff, Orkla BK som vant gullet med poengsummen 2417. Her spilte Arvid utrolig bra og fikk til slutt 1423 og Hanne 994. På 2. plass kom Vågan BK med Lars Kofstad og Stian Tjønndal med 2344. Her spilte Lars 1199 og Stian 1145. Bronsemedaljene vant Fyllingen BK på 2228 og her spilte Marcus Soddano Jorde og Andre Jansen.

I klassen yngre juniorer vant brødrene Jens og Jørgen Mathiesen, Solør BK gullet med poengsummen 2209. Her var det Jens som var den store spilleren med 1253. På 2. plass kom Georg Skryten og Emil Meling, Stavanger BK med 2122 mens bronsen gikk til Cross BK med John Fredrik Kindervaag og Sindre Eike Karlsen med 2041.

1. pulje i dag startet med utrolig bra spill av både Arvid Espen og Martin Moen Stikbakke. Med 1423 og 1422 var de nummer 1 og 2 etter innledende spill i klassen eldre gutter. Øyvin Kulseng, Larvik BK var nummer 3 med 1252.

I klassen eldre jenter var det Karoline Sæterhaug Helgesen, Polar Team BK som ledet med 1266. På de 2 neste plassene kom favorittene Andrea Hansen, Vågan BK og Sandra Bakken, Frogner BK med 1243 og 1174.

Begge disse klassene spilte sitt mellomspill lørdag kveld, og da er det Arvid Espen som leder gutteklassen før PP finalen i morgen søndag. Han spilte 1299 på sine 6 serier og har totalt 2722 på sine 12 serier. På 2. plass er fortsatt Martin M Stikbakke med 2590 etter 1168 i mellomspillet. Han er nå kun 3 poeng foran Øyvin Kulseng som spilte best i mellomspillet med 1335 og har totalt 2587. Vegard Robstad, Vennesla BK spilte også bra nå med sine 1324 og har 2511 på 4. plass.

I jenteklassen leder Andrea Hansen med 2421 etter å ha spilt 1178. 2. plassen har Sandra Bakken med 2301 etter å ha spilt 1127. Karoline Sæterhaug Helgesen falt ned til en 3. plass etter å ha spilt 1015 og har 2281.

Både yngre jente og yngre gutteklasse spiller sitt mellomspill søndag morgen klokken 09:00. I klassen yngre jente er det Celine Larsen, Askøy BK som leder med 1047 foran Merethe Olsen Gulløy, Molde BK med 1013. Hanne Hoff er på 3. plass med 994.

Yngre gutt ledes av venstrehendte Jens Mathiesen, Solør BK med 1252. Han avsluttet med 277 i sin siste serie. På 2. plass 7 poeng bak er Brian Kjær, Nygård BK med 1245. Ronny E. Lygre, Mascot BK har 3. plassen med 1168.

PP finalene spilles klokken 12:00 søndag formiddag.