Emilie, Celine, Jens og Arvid vant årets NM for juniorer.

26. jan. 2014, 18:50 av Erik Garder

Mye bra spill i dagens finalespill i alle klasser.

Emilie Mathisen-Jens Mathiesen-Celine Larsen-Arvid Espen

I yngste jenteklasse vant Emilie Mathisen fra Larvik BK som lå på 2. plass foran dagens finalespill. Hun ledet etter innledende med 1039, men falt ned 1 plass i semifinalespillet da hun spilte 1005 her. I finalespillet tok hun tilbake 1. plassen og vant med poengsummen 2924. Det var jevnt mellom de 3 beste, og kun 20 poeng bak kom Silje Kofstad, Vågan BK med 2904. Så var det kun 2 poeng ned til 3. plassen som Sofie Hultstedt, Narvik BK vant med 2902. Hun spilte best av de yngste jentene i NM finalen.

I klassen for eldre jenter vant Celine Larsen, Askøy BK gullet. Hun gjorde dette for 3. gang da hun har vunnet i yngre klasse 2 ganger før. Hun ledet fra start og var aldri truet. Hun spilte 1235 i innledende og fortsatte med 1168 i semifinalen. I PP finalen var hun nest best, men vant klart med poengsummen 3424. Line Sand, Ryfylke BK som var ett poeng bedre enn Celine i finalen ble nummer 2 med 3147. Hun var på 3. plass etter innledende. Bronsemedaljen vant Lise Marie Johnsrud, Ringerike BK med poengsummen 3008.

I klassen for yngre gutter ble det veldig gledelig vist mye bra spill, og det har duoen fra Solør mye av æren for. Jens Mathiesen og Jonas Dammen imponerte virkelig alle sammen i mesterskapet. De 4 andre i finalen viste også til tider mye bra, og da spesielt Alexander Beck, Glåmdal BK. Jonas ledet etter doublespillet, men Jens gikk forbi etter å ha spilt gode 1461 i semifinalen. Her spilte Jonas 1343. I finalen beholdt Jens 1. plassen og vant med 3930. Jonas ble nummer 2 etter å ha spilt nest best også i PP finalen og fikk poengsummen 3772. Alexander Beck ble nummer 3 etter jevnt godt spill i hele mesterskapet. Han hadde 1206 i innledende og 1209 i semifinalen. Totalt spilte han 3424.

I eldste gutteklasse ble det Arvid Espen, TBK som vant gullet. Han hadde hard konkurranse fra Øyvin Kulseng, Larvik BK, men holdt unna. Arvid spilte 1386 i innledende og ledet foran Brian Kjær, Mascot BK med 1373 og med Martin M Stikbakke, Ringerike BK på 3. med 1348. Øyvin var da nummer 4 med 1338. Så i semifinalen spilte Øyvin seg opp til 2. plass etter å ha spilt best med 1358. Det var ikke lett å ta innpå Arvid da han kun var 9 poeng svakere med 1349. Lars Kofstad, Vågan BK nå nummer 3 etter å ha spilt 1285. Martin nå nummer 4 og Brian nummer 5. Karsten Normann Nørberg, Jarlsberg beholdt sin 6. plass hele veien. Han spilte også over 1300 innledende med sine 1306.

Så etter ferdigspilt PP finale kunne Arvid slippe jubelen løs. Han holdt unna og spilte 3891 med Øyvin på 2. plass med 3843. Martin som spilte best i finalen spilte seg opp til bronsemedalje 3809. Lars falt ned til 4. plass med poengsummen 3758. Brian ble nummer 5 med 3534 kun 4 poeng foran Karsten med 3530.

Totalt sett et veldig bra mesterskap med 75 juniorer. Det var mye å glede seg over, og nå må vi alle prøve å få med flere juniorspillere frem mot mesterskapet i 2015.

IMG_9799.JPG

Jonas Dammen og Jens Mathiesen ble beste doublelag i NM.

26. jan. 2014, 17:59 av Erik Garder

Mye bra spill i begge klasser i double øvelsen i junior NM.

Stolte gullmedaljevinnere Jens Mathiesen og Jonas Dammen.

Det ble duoen fra Solør BK med Jonas Dammen og Jens Mathiesen som vant gullmedaljene i yngste klasse i double. Jonas spilte 1294 og Jens 1273, så deres resultat 2567 hadde også holdt til gull i eldste klasse. Nummer 2 ble laget fra Cross BK med John Fredrik Kindervaag og Sindre Eike Karlsen som spilte 2257. Det ble nok et lag fra Stavanger på 3. plass. Emil Meling og Georg Skryten fra Stavanger BK spilte 2146 og ble belønnet med bronsemedaljer.

I eldste klasse gikk gullmedaljene til Bergen. Brian Kjær og Ruben Hansen Sælen fra Mascot BK vant da de spilte 2480. Her spilte Brian veldig bra med 1373. Ruben spilte 1107. Sølvmedaljene gikk til Ringerike BK hvor Lise Marie Johnsrud og Martin Moen Stikbakke spilte 2421. Martin spilte godt her med 1348 og Lise 1073. På 3. plass kom Øyvin Kulseng og Aleksander Lien med 2361. Her spilte Øyvin best med 1338 og Aleksander 1023.

Oljeprofil for NM Junior

23. jan. 2014, 09:19 av Per Iversen

Nedenfor gjengis oljeprofilen for junior-NM. Grunnet tekniske problemer ble utleggelsen noe forsinket, noe som beklages. Men profilen ble lagt ut til korrekt tid på Bowlingres.

Rabatt med Flybussen

22. jan. 2014, 10:39 av Per Iversen

Alle deltagere, og støtteapparat, som skal bo på Thon Hotel Linne under junior-NM, kan benytte vedlagte rabattkupong. Velkommen!

Junior-NM: Gratis pizza og shuffleboard-turnering lørdag kveld

15. jan. 2014, 16:05 av Per Iversen

NBF har besluttet, i samarbeid med arrangør og hall, at det vil bli gratis pizzakveld på lørdagen, fra kl 19! Dette vil kun gjelde for de spillere som ved ankomst til hallen melder seg på gratis shuffleboard-turnering (bordvariant). Kun doublelag, så finn en partner å spille med lørdag kveld. Foresatte får ikke spille eller gratis pizza, men er selvsagt velkommen til å være tilstede. Vinnerne i shuffleboard-turneringen vil dessuten motta hver sin bowlingkule, så her er det bare å melde seg på i sekretariatet ved ankomst - dette blir gøy!

Puljene til Junior-NM foreligger

13. jan. 2014, 12:44 av Per Iversen

Det er nå påmeldt 75 spillere til årets Junior-NM. Dette er en økning kontra 2013, noe NBF er godt fornøyd med. Puljene ligger ute på "bowlingres". Begge puljer på lørdagen er fulle, mens det fortsatt er ledige plasser fredag kl 18.

72 spillere påmeldt til junior-NM

6. jan. 2014, 12:04 av Per Iversen

Påmeldingsfristen har formelt gått ut, men det er fortsatt fullt mulig å kontakte arrangøren. Spesielt hyggelig om de klubber som har juniorer, og som så langt ikke har påmeldt spillere, kjenner sin besøkelsestid og øker deltagerantallet ytterligere!

I 2013 deltok 60 spillere, så det foreligger allerede en hyggelig økning i 2014 - men vi ønsker selvsagt flest mulig deltagere.

Som tidligere nevnt, vil det denne gangen gjøres litt ekstra for å oppnå en best mulig NM-opplevelse for juniorene, både på og utenfor banene.

Husk påmelding til Junior-NM 2014, 24. - 26. jan

2. jan. 2014, 00:00 av Per Iversen

Påmeldingsfristen utløpet formelt i dag, 2. januar. NBF vil, som tidligere meddelt, søke å løfte deltageropplevelsen, kanskje spesielt for de minst erfarne. Meld derfor på alle aktuelle juniorer; dette er ikke "farlig" - heller tvert i mot!

Mesterskapet vil finne sted på Veitvet Bowling Senter. Innledende spill lørdag 25. januar, kl 10 og kl 13 - med reservepulje fredag 24. januar, kl 18. Semifinaler i eldste klasser lørdag kl 17. Semifinaler og finaler i alle klasser fra kl 9 på søndag 26. januar.

Påmeldingsavgift kr 200, og påmeldingsfristen er 2. januar, 2014.

Det er inngått avtale med Thon Hotel Linne, pris pr døgn, inkl. frokost, kr 795 - samme pris for enkeltrom og dobbeltrom.

Alle klubber anmodes på det sterkeste om å sende så mange deltakere som mulig til Junior-NM 2014. Teknisk arrangør og NBF vil søke "å løfte" deltakeropplevelsen ved denne korsvei - blant annet ved innmarsj med musikk, spennende premieutdelere, aktiviteter i hallen lørdag kveld etc. Både yngre og eldre spillere vil ha glede av disse tiltakene. Junior-NM 2014 skal være en hyggelig og spennende opplevelse, på alle måter!